dinsdag 21 september 2010

CityCamp Castricum, buiten gewoon gastvrij.

Wie heeft er niet eens van gedroomd te kamperen midden in de stad in het openbare groen, in een park of zelfs in de prachtige tuin bij de buren?

Van 19 t/m 29 augustus 2010 was het mogelijk in Castricum, Noord Holland. Wel onder de voorwaarde dat er voldoende plekken ruimhartig beschikbaar werden gesteld door de inwoners van Castricum en de locale gemeente. CityCamp Castricum zocht niet alleen de kampeerplekken in de nabije omgeving en bij de bewoners van het dorp, maar ook de voorzieningen die nodig waren voor de kampeergasten. Variƫrend van een douche/WC en een kopje koffie in de ochtend, tot een muziekoptreden of verhalenverteller in de avond.

CityCamp was een interventie op plekken in de openbare ruimte waar doorgaans niets bijzonders plaatsvindt. Het kamperen op locaties waar het normaliter verboden is en het plaatsen van het blauwe Showerhouse (DUS architects) in de openbare ruimte bracht een tijdelijke ont-regeling op gang. De vertrouwde omgeving werd ‘op de kop’ gezet en stelde het gebruik van de openbare ruimte op scherp. CityCamp Castricum ging samen met bewoners en gasten aftasten of er ruimte is in het dorp voor ongeplande activiteiten maar ook waar de grenzen liggen.

CityCamp Castricum is een initiatief van Sabrina Lindemann (Mobiel projectbureau OpTrek)
en ontwikkeld i.s.m. DUS architects en Studio DUEL.