zondag 12 september 2010

Openbaar gesprek: woensdag 15 september 2010 in De Bakkerij

Op woensdag 15 september 2010 vond in De Bakkerij, Castricum om 19.30 uur een openbaar gesprek plaats o.l.v Bart Cosijn van Urban Dialogue met betrokkenen, medewerkers en geïnteresseerden.
De bevindingen uit het experiment CityCamp Castricum werden besproken en vooral de vraag welke potenties het project in het dorp heeft aangetoond en wat hiervan kan worden meegenomen voor de toekomst.
Castricum wordt vaak omschreven als een mooie plek, waar je rustig kunt wonen in het groen. Maar het wordt ook omschreven als een plek waar niet al te veel gebeurt en waar het best een beetje saai is. Er kan hier zo veel meer, is een veel gehoorde uitspraak. Met CityCamp Castricum werd onderzoek gedaan wat dit meer zou kunnen betekenen voor het dorp.

Speciaal voor dit debat werden vijf deskundigen genodigd uit verschillende vakgebieden die in dit gesprek gingen optreden als adviseurs voor de bewoners van Castricum, zoals Leeke Reinders, antropoloog van het OTB Delft, Ton van der Pennen werkzaam aan het Sociaal en Cultureel Planbureau en de Technische Universiteit van Delft, Iris Dik, adviseur Kunstopdrachten voor woningcorporatie Stadgenoot en adviseur Beeld voor Amsterdam Koers Nieuw West, Steven van Schuppen, onderzoeker en publicist op het gebied van landschap, geschiedenis, mentaliteit en ruimtelijk ordening en Alexander Grit, expert op het gebied van gastvrijheid.

Op dit moment wordt gewerkt aan een eindverslag.

Locatie: cultuurpoppodium De Bakkerij, Dorpstraat 30, 1901 EL Castricum
Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur