vrijdag 6 augustus 2010

Opening CityCamp Castricum

Wie droomt er niet van kamperen midden in de stad in het openbare groen, in een park of zelfs in de prachtige tuin van de buren. Van 20 t/m 29 augustus 2010 is het mogelijk in Castricum. Op 19 augustus vindt de feestelijke opening plaats en kunnen de eerste kampeerder hun tenten opslaan. Kampeerplekken en locale voorzieningen worden ruimhartig aangeboden door bewoners , ondernemers en de gemeente Castricum, variërend van een douche en een kopje koffie in de ochtend, tot een muziekoptreden of verhalenverteller in de avond.

Deze camping is geen enclave in de bossen maar is verweven met het leven in het dorp. CityCamp Castricum legt verrassende verbindingen tussen mensen, knoopt bestaande activiteiten op onverwachte manieren aan elkaar en creëert nieuwe verhalen.


Kunstenaar Sabrina Lindemann is in samenwerking met DUS architects en grafisch Studio DUEL de initiatiefnemer achter CityCamp Castricum, een kunstproject dat onderdeel is van de beeldende kunstmanifestatie Noord-Holland-Biënnale 2010, waarbij verschillende kunstenaars zijn gevraagd onderzoek te doen naar de identiteit van de Noord-Hollandse kustplaatsen. Wat maakt deze kustplaatsen authentiek en uniek? En hoe kunnen zij hun identiteit in de toekomst versterken?
Website Noord Holland Biennale 2010


Een leeg winkelpand in Castricum fungeert als productieplek en vanaf 19 t/m 29 augustus als receptie van de camping. Van 11 september t/m 17 oktober vindt de Noord Holland Biënnale 2010 plaats en wordt het winkelpand gebruikt als openbare presentatieruimte, waar diverse gesprekken zullen plaatsvinden en een debat. De bevindingen uit het project CityCamp Castricum zijn het gesprek van onderwerp.