donderdag 26 augustus 2010

Ruisconcert dat het opneemt tegen de wind

door campeerder Maarten Schepers

"Vanaf de toren van het oude Raadhuis in Castricum heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Beneden aan je voeten de dorpstraat met vers gestort asfalt en aan de einder kan je twee grote zandheuvels tussen het groen ontwaren. Ik sta op de toren omdat ik aan het kamperen ben op het City Camp Castricum. Eigenlijk staat mijn tent gewoon op de Brink en hoor ik vanaf de toren ook de geluiden uit een koptelefoon. Een ruisconcert dat het opneemt tegen de wind.

Hotel Het Oude Raadhuis
Twee dagen geleden ben ik samen met mijn zoon Mees naar Castricum gekomen om te Citycampen. Op de avond van de opening hebben wij kennis gemaakt met onze medecampinggenoten; een moeder en dochter. Onwennig werden de eerste beleefdheden uitgewisseld . Waar komt u vandaan ? Noord Holland. Waar bent u geweest? Indonesië. En waar in Indonesië? In Yogyakarta. Hé dat is nou toevallig. Ik ook. En wat heeft u daar gedaan.? Gewerkt in een centrum voor gehandicapte kinderen. Nou ja zeg. Dat is wel heel toevallig. Dan kent u vast ook wel…. En zeker ook …. Ja, Ja. Op zo’n moment lijkt het alsof de hele wereld in Castricum bij elkaar komt. Een leukere en merkwaardigere eerste ontmoeting kan je je niet wensen.


De tweede ontmoeting was niet minder leuk. Een jong stel, dat aan het tafeltennissen was op de Brink, kwam informeren waarom wij kampeerden en wie wij waren. Wij op onze beurt waren natuurlijk hevig geïnteresseerd in het Castricumse nachtleven. Volgens het meisje bleek dat zich voornamelijk af te spelen op het strand. Hier zouden lampjes zijn en kampvuren, muziek en ook kleine fietsjes. Samen gingen wij op pad. Na een wondermooie fietstocht door de duinen kwamen wij aan op het strand. Maar hier geen gekleurde lampjes,vuren etc. enkel een verlaten strandtent waar we nog een laatste drankje konden krijgen. De lampjes die er waren lagen voor de kust. Na geconstateerd te hebben dat het Castricums nachtleven niet echt bruisend is hebben wij onze tocht tentwaarts hervat. Bij wassende maan reden wij het duin af en voelden de warme zeewind in onze haren. Heerlijk geslapen op de Brink.


 
De volgende ochtend na een verkwikkende douche bij een gastvrij Castricums echtpaar een mooie fietstocht gemaakt langs de rand van het dorp. Voor ons was het kamperen op de Brink in Castricum een onvergetelijke ervaring. Wij komen terug !!"